Chocoladeletter zelf maken

Grijp je ook altijd mis als je een chocoladeletter gaat kopen? De meest gangbare letters zijn altijd het eerste verkocht. Geen probleem, maak ze zelf! Het is een leuk karweitje […]

Pepernoten en kruidnoten strooigoed

Sinterklaas, ik heb er helemaal niets mee. Komt ook nog eens bij dat die vermoeiende Zwarte Pieten discussie eindelijk eens een keer afgelopen moeten zijn. Misschien is het goed om […]

Havermoutkoeken

Havermout. Vroeger aten we havermoutpap. Dat was een slijmerige massa dat nog meer slijm in je keel achterliet. Lekker vond ik het wel maar dat kleffe in mijn mond dat […]

Appelkoeken

Met een koek of gebak van appels kun je altijd goed voor de dag komen. Ik ken echt niemand die geen appelgebak of een variant daarvan lust. Als ik kijk […]

Arnhemse meisjes

Koekjes bakken is leuk, het ruikt lekker in huis en dat maakt alles ook wat gezelliger in deze tijd van het jaar. Vooral deze Arnhemse meisjes zijn ovale hardgebakken koekjes […]

Karamelkoekjes

Laatst waren we in Engeland. In Broadway, prachtig dorp in de Cotswolds trouwens, kocht ik een prachtig blikje met salted caramel biscuits. Nou, die waren snel op kan ik je […]

Pruimentaart

Wat doe je met een kilo pruimen die eigenlijk wat tegen vallen qua smaak? Weggooien is zonde en laten liggen tot ze bijna zelf weglopen is ook wat. Maak er […]

Chocoladetaart met verse kersen

Tijd voor iets met kersen en dat betekent een chocoladetaart met verse kersen. Het kersenseizoen is al weer ten einde maar ik had het geluk 2 weken geleden nog een […]

Tarte Tatin

Tarte Tatin, omgekeerde taart. Dat is het eerste gerecht dat ik maak uit het kookboek van Donna Hay dat ik van mijn collega’s op het regiokantoor heb gekregen. Niet zomaar […]