Kruidnoten

Het is Sinterklaastijd en dus tijd voor kruidnoten, borstplaat en ander zoet. Kruidnoten zijn zelfgemaakt zoveel lekkerder en bovendien een leuk werkje. Hup, opstaan en gewoon even maken. Ook nog […]

Appel spijsbroodjes

Die wintertijd is echt niet goed voor de calorietjes maar deze appel spijsbroodjes zijn wel héél erg lekker! Zelf gemaakt is echt veel smakelijk en dan ook nog de home-made […]

Kokosmacronen

Als je van kokos houdt dan moet je een keer kokosmacronen maken. Ik wist niet dat het zo eenvoudig is. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Je hebt maar […]

Baklava

Is het nou een Turks of Grieks dessert? Daar zijn de meningen net zo over verdeeld als feta van de Denen of van de Grieken. In ieder geval bestaat Baklava […]

Gevuld speculaas

Najaars geuren van stoofpeertjes, suddervlees en speculaas vullen mijn keuken. De winterperiode heeft ook wel wat gezelligs. Kaarsjes aan, muziekje op en natuurlijk lekker eten. Helaas ontbreekt de open haard […]

Nussecke – hazelnootdriehoekjes

Om me van mijn overschot aan hazelnoten af te helpen kreeg ik van mijn trouwe volgster Melanie en haar Duitse vriend Simon een Duits recept. Een Nussecke bestaat uit een […]

Zeeuwse bolussen

Wie kent ze niet? Die lekkere zoete, plakkerige koffiebroodjes uit Zeeland. Bolussen worden gebakken van wit brooddeeg dat tot een streng door bruine basterdsuiker wordt uitgerold en daarna wordt opgerold […]

Ontbijtkoek

Tijdens een pauzemomentje voor mezelf met een kopje thee nam ik een plakje ontbijtkoek. Toen kwam de vraag bij me op hoe je zoiets maakt en waarom ontbijtkoek ook wel […]

Appelkruimeltaart van de bakplaat

Appeltaart betekent voor mij, gezelligheid in huis. Een appeltaart schijnt ook een huis te verkopen. Daarom dus appeltaart. Tijdens Open Huizen Dag ben ik voor mijn werk deze keer in […]