Kipnuggets kun je natuurlijk bij McDonalds gaan eten of kant en klaar uit het vriesvak in de frituur gooien, maar er is een wat gezondere variant. Kipnuggets uit de oven zijn hartstikke lekker en niet vet. Je maakt ze eenvoudig zelf en je kunt er natuurlijk een vorm aangeven die je zelf wilt. Als je alleen eiwit gebruikt in plaats van het hele ei om de kipnuggets in te dopen voor je ze door de paneermeel wentelt dan zijn ze ook nog eens magerder. Lekker met wat kruidenketchup voor bij de borrel maar ook als maaltijd met sla en aardappeltjes.
Nodig voor kipnuggets
- 500 gram kipfilet
- 6 eetlepels bloem
- 100 g paneermeel
- 4 theelepels cayennepeper of chilivlokken, kerrie kan ook
- 4 eiwitten
- peper en zout
Zo maak je kipnuggets uit de oven
- Verwarm de oven op 200º C
- Snijd de kipfilets in blokjes
- Doe de cayennepeper of chilivlokken met zout en eventueel peper
- Wentel de kipblokjes door de bloem en sla het teveel aan bloem eraf
- Haal de kip door het eiwit en rol door de paneermeel. Alles moet goed met paneermeel bedekt zijn
- Verdeel de kipnuggets op bakpapier over een braadslee
- Bak in de oven 20-25 minuten (afhankelijk hoe groot je de stukken kip hebt gemaakt)