Ooit weleens zelf kiploempia’s gemaakt? En heb je daar nu ook zo’n ontzettende trek in? Kom op dan! Klaar in een half uurtje.
Nodig voor 6 kiploempia’s
- Filodeeg
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels (rijst)olie
- 4 teentjes knoflook
- 30 gram worteltjes
- 4 champignons
- 20 gr witte kool
- 1 ei
- 1 kopje miehoen (voorweken in warm water)
- 1 eetlepel sojasaus
- zout
- peper
- 1 theelepel suiker
Zo maak je de loepmia’s
- Wortels, champignons en witte kool heel fijn snijden of voor het gemak met een keukenmachine
- Kipfilet in kleine blokjes snijden en bakken in de olie
- Bak kort de knoflook mee
- Alle overige ingrediënten toevoegen en even bakken
- Laat afkoelen
- Doe een eetlepel van de vulling op een loempiavelletje. Vouw de zijkanten naar binnen, besmeer met wat losgeklopt ei en rol ze dan op. Bak je ze in de oven bestrijk ze dan met olie in plaats van ei.
- Loempia’s goudbruin frituren in een wok of frituurpan. Of bak ze in de oven op 180 ºC 25 minuten
- Lekker met zelfgemaakte Chilisaus