Kip tapa met honing en mosterd, Pollo a la miel y mostaza. Weer een hapje voor een gezellig tapas avondje. De kip is heerlijk mals en zoet door de honing en de ketjap.
Nodig voor de kip tapa met honing en mosterd
- 250 gram kipfilet
- 25 gram bloem
- 2 eieren
- Olijfolie
- 3 eetepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel mosterd
- zout en peper
Zo maak je de kip tapa met honing en mosterd
- Snijd de kip in vierkante blokjes.
- Rol de blokjes door de bloem en daarna door het ei. De kip moet rondom bedekt zijn ei en bloem! Dat zorgt er voor dat de kip een krokant korstje krijgt.
- Bak de kip in de olie goudbruin
- Meng in een kom de sojasaus, de honing en de mosterd.
- Doop de kipblokjes erin en steek ze aan een prikker
- Serveer de saus er ook los bij.
Bron giessenborch.com