Het is maandag vandaag, 1e werkdag na vakantie en niet veel tijd om uitgebreid te koken. Daarom maak ik vandaag kip kerrie voor je. In mijn versie gebruik ik verse roomkaas om een lekkere smeuige saus te krijgen.
Nodig voor mijn snelle kip kerrie voor 2 personen
- Witte rijst, ik gebruik Pandan rijst
- Kipfilet
- 150 gram verse roomkaas
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 bosuitjes
- 300 ml water
- 1/2 blokje kippebouillon
Kip kerrie met rijst
- Kook de rijst
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak met de knoflook in de olie gaar
- Voeg de kerrie toe en laat even meebakken
- Dan de roomkaas er bij en laten smelten
- Voeg het water en het bouillonblokje toe
- Doe 1 fijngesneden bosuitje erbij en laat even mee pruttelen
- Voeg eventueel vers gemalen peper toe
- Laat het geheel wat inkoken tot een wat dikkere saus
- Verdeel over de rijst en ter decoratie nog wat bosui
Lekker met een frisse salade bijvoorbeeld met komkomer
Voor de fruitige typetjes onder ons, doe wat verse ananas door de saus