Lekker die Kerstkransjes…… om in de kerstboom te hangen maar helaas halen ze de kerstboom bij ons nooit. Dit jaar bak ik ze net als vorig jaar weer zelf. Eigenlijk veel lekkerder en helemaal niet zoveel werk. Bovendien kan het niet verser en het ruikt heerlijk in huis.
Nodig voor zo’n 40 kerstkransjes
- 200 gram bloem
- 150 gram roomboter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 ei, losgeklopt
- 1 eidooier
- grove suiker
- geschaafde amandelen
Zo maak de kerstkransjes
- Meng bloem, boter, eidooier en basterdsuiker en meng tot een mooi glad deeg
- Rust in vershoudfolie een half uurtje in de koelkast
- Rol het deeg uit tot 3 – 4 mm dik, afhankelijk hoe dik je de koekjes wilt hebben
- Steek met een koekjessteker de vorm uit en in het midden haal je een klein rondje
- Leg op bakpapier en smeer in met het losgeklopte ei
- Strooi er wat suiker en geschaafde amandelen over
- Bak 10 – 15 minuten, afhankelijk van je oven
- Laat afkoelen op een rooster
Ik heb de helft zonder de suiker en de amandelen gebakken en deze met glazuur bestreken. Dat is poedersuiker waar ik met een beetje water een papje van heb gemaakt.