Kaneelkoekjes zijn best zoet maar heerlijk bij de thee. Maak ze een dag van tevoren omdat het deeg in de koelkast moet rusten. Natuurlijk kun je ze ook serveren als zoetigheid bij een High Tea.
Nodig voor 20 kaneelkoekjes
- 175 gram zachte boter
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 2 eidooiers
- 2 theelepels vanillesuiker
- 300 gram bloem
- 2 theelepels rietsuiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
Zo maak je ze
- Meng met een houtenlepel tot een cremig geheel
- boter
- basterdsuiker
- poedersuiker
- vanillesuiker
- eidooiers
- Voeg de bloem in 2 stappen toe en mix
- Rol het deeg uit op bakpapier tot een rechthoek van 20 x 30 cm
- Meng de rietsuiker met de kaneel en strooi over het deeg
- Rol strak op en bewaar in plastic folie 30 minuten tot een dag in de koelkast
- Verwarm de oven op 200º C /180º C voor een heteluchtoven
- Snijd het deeg in 20 plakjes en bestrooi met een klein beetje suiker
- Bak 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn.