Kalfssukade. Mager rundvlees met een klein vetrandje. Het vlees komt van de schouder en heeft een heerlijk fijn vleesdraadje.
Stoof kalfssukade in rode wijn
Het lekkerst is om de sukade langzaam te garen op een lage temperatuur in de oven. Duurt even, ongeveer een uurtje of 3 maar dan heb je ook fantastisch mals draadjesvlees. Het vlees is van zichzelf al zo lekker dat je de bereiding erg eenvoudig kunt houden. Stoven in rode wijn bijvoorbeeld.
Nodig voor het recept van kalfssukade uit de oven
4 personen – bereidingstijd ruim 3 uur
- Kalfssukade aan een stuk van ongeveer een kilo
- 1 fijngesneden ui
- 1 prei in ringen
- 1 eetlepel boter
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- 200 ml rode wijn
- 4 dl bouillon
- rozemarijnblaadjes
- tijmblaadjes
Zo gaar je de kalfssukade in de oven
- Verwarm de oven voor op 120º C
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom aan, schroei dicht
- Haal het vlees uit de pan en doe het in een ovenschaal
- Smelt de boter in dezelfde olie
- Fruit de ui en de prei even aan en blus af met de rode wijn
- Schenk de bouillon erbij en een paar blaadjes rozemarijn en tijm
- Giet het wijnmengsel in de ovenschaal over de kalfssukade
- Stoof ongeveer 3 uur langzaam in de oven
Lekker met aardappelpuree met bleekselderij