Even een hapje tussendoor. Neem wat bladerdeeg, kaas en maak het wat pittiger met paprikapoeder en cayennepeper. In korte tijd heb je een heerlijk hapje op tafel.
Nodig voor kaasstengels
- 400 gram bladerdeeg
- 1 eidooier
- 1 eetlepel melk
- 70 gram parmezaanse kaas
- 2 theelepels cayennepeper
- 2 theelepels paprikapoeder
Zo maak ze de kaasstengels
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap van ongeveer 2 mm dik
- Leg het deeg op de bakplaat en laat in de koelkast 20 minuten rusten
- Verwarm de oven op 108º C
- Klop de eidooier los met de melk en smeer het over het deeg
- Bestooi met de kaas, cayennepeper en paprikapoeder
- Snijd lange repen van 1 cm breed
- Pak de uiteinden en draai tot een spiraal
- Bak de stengels 6 minuten
Tip: snijd de stroken met een pizzasnijder
Zet ze in een mooi hoog glas op tafel