Cordon bleu is een gepaneerd of ongepannerd stuk varkensvlees, kip of rundvlees net als een schnitzel maar dan gevuld met ham en kaas. Ik heb een variant op de standaard cordon bleu. Deze is gevuld met salami en roomkaas. Zo lekker smeuïg en heerlijk met gebakken (zoete) aardappels en broccoli.
Nodig voor de Italiaanse cordon bleu
2 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 2 kalfsoesters
- 4 plakjes (runder)salami
- 1/2 pakje monchou
- oregano
- 1 geklutst ei
- peper en zout
- paneermeel
Zo maak je de cordon bleu
- Snijd de kalfsoesters open maar niet helemaal door of laat de slager ze plat slaan
- Smeer 1 zijde van de kalfsoester in met ei en bestrooi met oregano
- Breng op smaak met peper en zout
- Leg per kalfsoester 2 plakjes salami iets over elkaar en smeer de monchou erover uit
- Vouw de randen van de salami over de monchou; maak er een rolletje van
- Leg de gevulde salamirolletjes op de kalfsoester en vouw deze dubbel
- Steek de uiteinden vast met een cocktailprikker, desnoods 3 want de kaas mag er niet uitlopen tijdens het bakken
- Wentel de kalfsoester in de ei en eventueel naar wens in de paneermeel; dit hoeft niet perse
- Bak de kalfskoester 5 minuten per kant
- Smakelijk!