Aan een Indonesische rijsttafel heb ik me nog nooit gewaagd. Eerlijk gezegd was ik niet zo’n fan van Indonesisch, Indiaas of Chinees eten. Ik ben gevoelig voor het chemische goedje …
Tongschar met peterseliesaus
Een klassiek gerecht en het wordt een beetje saai misschien, maar alweer uit mijn favoriete kookboek. Ik had mezelf tot doel gesteld om een maaltijd samen te stellen van alleen …
Zalm met een korstje van chilizout
Het prachtige dikke kookboek van Donna Hay Nieuwe Klassiekers is een schitterend kookboek met prachtige foto’s van gerechten waar het water van in de mond loopt. De manier van eten …
Steak tartare en Duitse biefstuk
Voor Franse Steak Tartare en Duitse biefstuk moet het rundvlees gehakt worden en niet gedraaid want anders verdwijnt de grove structuur. Het is dus écht gehakt met onregelmatige stukjes. De …
Zeebaars uit de oven
Vis vormt met venkel een gouden duo. Met deze combinatie zit je er nooit naast. Zeebaars is een prima vis om in de oven te bereiden. Laat de visspecialist hem …
Roast beef met Yorkshire puddings
Doe als de Engelsen en besteed je zondag aan een lekker braadstuk. Sunday Roast is typisch Engels. Het liefst vlees wat lang in de oven heeft gestaan en lekker goudbruin …
Spruitjestaart met makreel
Wil je spruitjes eens op een originele manier klaarmaken? Maak dan een spruitjestaart met makreel! Als kind vond ik spruitje al lekker, maar ja wat lustte ik eigenlijk niet? Spruitjes zijn …
Flespompoen gevuld met pasta
Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar …
Sloppy Joe
Sloppy Joe? Daar had ik nog nooit van gehoord. Een collega gaf me het recept met de mededeling dat ik deze écht eens moest maken. Na enig speurwerk, want hoe ziet …