Soms heb je weleens geen zin om de wekelijkse boodschappen te doen ook al heb je haast niets meer in huis om een warme maaltijd op tafel te zetten. Vaak …
Parelhoenfilet met asperges en dragonsaus
Parelhoenfilet valt onder de categorie wild en koop je niet overal. Zeker nu niet want het wildseizoen ligt alweer achter ons. Lang geleden at ik het met een honingsausje en …
Kabeljauw met Provencaalse kruiden
Tegenwoordig is het heel normaal dat ik laat thuis ben van mijn werk. Geeft niet, ik heb een superleuke baan en het reizen went wel. Dat is echt waar want …
Dorade met kruiden uit de oven
Het is weekend en eindelijk heb ik na een paar volle weekenden weer eens tijd om te koken. Zo’n zin in een lekker visje. Forel, kabeljauw of toch lentezalm? Dorade …
Eendenborstfilet met pruimen in sherrysaus
Winkelend bij de groothandel wil zeggen dat je met de hele auto vol geladen thuis komt met veel lekkers en vooral groot verpakkingen. Haantjes, konijnenbouten en eendenborst om over verschillende …
Zalm en garnalen met broccoli en noedels
Broccoli en zalm zijn zoals gezegd wordt allebei superfoods. Dus zal het wel gezond voor je zijn. Broccoli schijnt het gezondst als je de roosjes stoomt. Bij bakken, wokken en …
Broccolitartaar met granaatappel
Bij mij begint de stapel kooktijdschriften aardig te groeien. Eigenlijk weet ik niet meer waar ik ze moet laten en weggooien kan ik niet. Heerlijk vind ik het om na …
Paarse spruiten
Paarse spruiten, ken je ze? De groene exemplaren zijn redelijk bitter en niet iedereen vindt ze lekker. Paarse spruiten zijn een goed alternatief als je niet van de groentjes houdt. …
Gado gado
Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik …