Regelmatig blader ik door mijn vele kookboeken om inspiratie op te doen of om mooie foto’s te kijken. Ooit kreeg ik van iemand het kookboek Jamie in 15 minuten. Eerlijk …
Vistortilla’s
Het was een drukke doordeweekse dag en stressen rond zessen gaat beginnen. Herkenbaar? Eigenlijk wil je snel een gezonde maaltijd op tafel zetten want je moet zometeen weer de deur …
Tagliatelle met gerookte zalm en garnaaltjes
Eigenlijk heeft het gerecht niet zoveel woorden nodig. Tagliatelle met gerookte zalm, garnaaltjes en wat zeekraal. Een ultieme combinatie! Natuurlijk kun je tagliatelle zo kopen maar zelf maken is een …
Tacoschelpen met gehaktvulling en paprikasaus
Ooit toen het net in de supermarkt lag, heel lang geleden, kocht ik krokant gebakken taco en een zakje kruidenmix voor de saus. Ik vond dat smerig! Nooit meer gegeten …
Pasta met kaas en olijventapenade
Met dit mooie weer is het lekker om buiten te leven. Laatst voor de verandering eens een kleed op het gras gespreid en gewoon in de achtertuin gepicknickt. Gezellig met …
Preitaart met blauwe kaas
Wat doe je met een paar stengels prei, bladerdeeg en Danish blue in je koelkast? Juist ja, preitaart met blauwe kaas maken. Zo eenvoudig en een heerlijke combinatie van de …
Coquelet uit de oven
Coquelet is jong maishaantje. Bij de Sligro bij de poelier liggen en aangezien ik eigenlijk Coq au vin wilde maken zag ik de mini’s liggen. Keertje proberen dus. Leuk zo’n …
Hongaarse Goulash
Goulash! Of het nu winter of zomer is, het heerlijke stoofpotje smaakt altijd. Zeker nu het hele dagen regent en het gewoon binnenblijfweer is, een stoofpotje ruikt heerlijk in de …
Zalm met noedels en teriyakisaus
Zalm wordt vaak gegeten in huize Angeli Kookt. Ook buiten de deur staat het vaak op het menu. Manlief at nooit vis maar de vissticks uit zijn jeugd hebben plaatsgemaakt …