Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroente. Ze zijn heldergroen, hebben langwerpige blaadjes en een knapperige steel en smaken licht pittig. Lijkt een beetje op rucola of spinazie maar het is het jonge …
Schotse eieren
Verrassingseffect met ei nummer 3 deze week. Na de eierkoek in een ei is deze keer het ei aan de beurt om verstopt te worden, in een gehaktbal. Een Schots …
Biefstuk met chocolade
Dat chocolade en vlees een heel mooie combinatie is is al lang bekend. Sinds kort maakt Slagerij Wilde verschillende keukenbonbons van chocolade met een mengsel van kruiden. Het begon allemaal …
Bieflapje met rucola en citroen
Al zoekend naar een gerecht met een laag koolhydraten gehalte en kwam ik al snel uit op bieflapjes met rucola en citroen. De eenvoud op zijn best. Werkelijk binnen 10 …
Tonijn met kerstomaatjes en basilicum uit de oven
Het is weer zaterdag en tja ondanks dat de winkels elke dag tot ‘s avonds laat open zijn zit het toch bij het merendeel van de bevolking in hun systeem …
Wienerschnitzel
Een schnitzel is een platgeslagen dun stuk gebraden kalfsvlees, kippevlees of varkensvlees. De bekendste variant is de wienerschnitzel. Uit Oostenrijk dus, maar oorspronkelijk komt ie niet uit Wenen maar uit …
Tartaartje met remouladesaus
Vandaag een makkelijk en snel reccept. Het is maandag dus niet al te ingewikkeld. Na een dag werken is een makkelijke maaltijd altijd welkom. Maar makkelijk moet ook lekker zijn. …
Frittata
Een frittata is een gerecht uit ItaliĆ«. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no …
Bietjesrisotto met kabeljauw
Een tijdje terug kocht ik gekleurde bietjes die ik in een salade verwerkte met geitenkaas. Gele, witte en chioggiabietjes. Dat was erg lekker. Nu had ik eigenlijk teveel voor die …