Kippenpoten gekookt in yoghurt. Klinkt niet aantrekkelijk maar door de kip in de yoghurt te koken wordt ie heerlijk mals. Subtiel proef je de specerijen er doorheen. De citrus van …
Gado Gado met kipsaté
Gado Gado is een mix van groeten met ei, pindasaus en kroepoek. In een Nederlands en Surinaams restaurant wordt het met gebakken ei geserveerd en in Indonesië kent het groetegerecht …
Stimpstamp
Vandaag is het doe-maar-weer-gewoon-dag. Lekkere Hollandse andijviestamppot met rookworst. Waarom het stimpstamp heet is voor mij een raadsel. In Vlaanderen heet het Stoemp. Er zijn diverse varianten; soms wordt de …
Safraanrijst met dadels en kaneel
Ja, ik geef het toe; ik ben meer en meer fan aan het worden van de Marokkaanse keuken. Die specerijen die ruiken en smaken zo goed! Ik maakte al lamscarré …
Striploin steak – entrecote
Een berichtje van mijn slager over het arriveren van de Prime selected Striploin steak was voldoende om er meteen op af te gaan. Ik kan niet wachten tot Kerst. Wat …
Kip met ananas in zoetzure saus
Regelmatig maak ik kip met ananas in zoetzure saus. Vroeger ging ik naar de Chinees op de hoek maar niet meer sinds mijn Chinees restaurant syndroom, ja serieus het bestaat …
Chili con carne
Bij mij thuis werd vroeger alleen Hollands eten gekookt. Elke dag soep, gekookte aardappel, vlees en groente en vla of yoghurt na. Echt helemaal niks mis mee. Heerlijk vond ik …
Limburgs konijn in het zuur
Voor mijn nieuwe rubriek “uit de provincie” is Limburgs konijn in het zuur het eerste streekgerecht dat ik ga maken. Ik kom niet uit Limburg maar vroeger aten wij op …
Italiaanse cordon bleu
Cordon bleu is een gepaneerd of ongepannerd stuk varkensvlees, kip of rundvlees net als een schnitzel maar dan gevuld met ham en kaas. Ik heb een variant op de standaard …