Eendenborst met sinaasappeljus maakte ik afgelopen Kerst. Een zeer goede combinatie maar ik wilde ook weer iets anders proberen. Eend heeft een redelijk sterke smaak en daar combineer je toch […]
Categorie: Vlees
Vleesgerechten zijn geliefd op Angeli Kookt. Tot de categorie hoofdgerechten met vlees horen ook de gerechten met kip, haan, eend, en wild. Zoek maar iets lekker uit!
Tip: kijk ook eens bij de voorgerechten of hapjes.
Broodje hamburger
Broodje hamburger is typisch fastfood voor het weekend. Nog lekkerder als je de hamburger zelf maakt en om het helemaal af te maken als je ook de broodjes nog eens […]
Meatzza | pizza met een vleesbodem
Laatst zag in een herhaling van een kookprogramma op BBC, Nigella Lawson een meatzza maken. Zag er lekker uit; pizza maar dan met vlees als bodem. Geen deegbodem dus. Nigella […]
Soja en honing kip met kokosrijst
Mijn favoriete kookprogramma’s kijk ik op BBC. Of het Masterchef, Saterday Kitchen Live, Two greedy Italians, The hairy bakers of Food en drinks is, ik kijk ze allemaal. Die zijn […]
Fajita met pico de gallo
Tja wat doe je met de resterende tortilla’s als je maar met tweetjes bent en er zitten er 8 in zo’n pakje? Dan maak je Fajitas con pico de gallo. […]
Tartaartje met mozzarella
Als je snel iets lekkers en gezonds op tafel wilt zetten en het moet bestaan uit aardappels, groenten en vlees kies dan voor een mager tartaartje. Niet te lang bakken […]
Tjap Tjoy – lekker slank
Met dit recept hoef je niet meer naar de Chinees, maak het zelf want het is veel gezonder en veel lekkerder. (en héél belangrijk: zonder vetsin!). Het is ook nog […]
Moussaka
Moussaka is een traditioneel gerecht gemaakt op basis van aubergine en komt oorspronkelijk uit de Turkse keuken. In Griekenland maken ze Moussaka met laagjes gehaktmensgel van kruiden, uien, tomaten en […]
Eendenborst op broccolimousse met sinaasappeljus
Een van mijn favoriete recepten met eendenborst. Het is een vrij makkelijk recept en het maakt zowieso indruk door de combinatie van de broccolimousse en sinaasappeljus van Grand Marnier. De […]