Na een paar dagen in het buitenland ben ik weer back in the kitchen to cook. Alles opruimen, wasje draaien en boodschappen doen. Natuurlijk moet ik ook bij mijn favoriete …
Gehaktbrood
Gehaktbrood is geen brood net als spekkoek geen spek is maar door de laagjes wel op spek lijkt. Gehaktbrood of vleesbrood heeft de vorm van een brood en wordt gebakken …
Biefstuk met rucolasalade
Hoe moeilijk kan het zijn? Biefstuk en een supersnelle salade. Het is een doordeweekse werkda dus niet al te moeilijk en snel klaar is van harte welkom. Handig toch? Nodig voor biefstuk …
Gegrilde kip met basilicumpesto
Proef de zomer, gegrilde kip met basilicumpesto. Een gebruikelijke pesto maar dan met macademianoten. Lekker licht gerechtje en heel snel klaar. Het komt uit Gezond Eten van vorige maand. Leuk …
Opengeklapt kippetje
Altijd lekker, een kippetje uit de oven. Soms als ik echt heel erg veel haast heb of geen zin om te koken dan wil ik nog weleens een gegrild kippetje …
Kalfssukade langzaam gegaard in de oven
Kalfssukade. Mager rundvlees met een klein vetrandje. Het vlees komt van de schouder en heeft een heerlijk fijn vleesdraadje. Stoof kalfssukade in rode wijn Het lekkerst is om de sukade …
Kiptajine met couscous
Kiptajine met couscous. Een Tajine is een ondiepe aardenwerk pot en een gerecht uit zo’n stoofpot heet ook tajine. Vooral in Marokko maar ook in de rest van Noord Afrika …
Exotische krokodiltournedo
Als je eens een keer iets aparts wil eten moet je eens krokodiltournedo proberen. Ik ben nog nooit in exotische oorden geweest en krokodil had ik ook nog nooit gezien …
Hete bliksem met biefstuk
Hete bliksem is een oud Nederlands gerecht. Het valt onder de categorie stamppotten en bestaat bestaat uit 2 delen aardappel, 1 deel zure appels, 1 deel zoete appels. Ik serveer …