Tegenwoordig ben ik de Marokkaanse keuken heel erg gaan waarderen, meer nog dan de Oosterse keuken. Er zijn invloeden uit verschillende keukens zoals Arabisch, Spaans, Corsicaans, Portugees, Afrikaans, Turks en …
Chinese kool met kerrie, appel en gehaktballetjes
Paleo, ik had er al eens van gehoord maar nooit echt aandacht aan geschonken. Ik kan immers mijn knapperige brood, pasta, rijst, boter en suiker missen. Toch was ik geïntrigeerd …
Eendenborstfilet met rodebessencompote
Soms heb je honderdduizend tijdschriften en kookboeken nodig om te bedenken wat je gaat koken en soms niet. Dat laatste had ik dus en bedenk ik zelf wat. Ik was …
Runderstoofpot met pruimen en amandelen
Een goed stuk rundvlees dat uren staat te pruttelen is altijd lekker. De geur die in de keuken hangt geeft een huiselijk welkom. Vooral de specerijen waarmee je het vlees …
Kip-champignontaartjes
Een lekkere traktatie uit de oven zijn deze kip-champignontaartjes. En zoals je van waarschijnlijk al gewend bent; geserveerd in een éénpersoonspannetje. Het lijkt iets op een champignonpasteitje door de romige …
Perzisch stoofpannetje met dadels
Heerlijk die stoofpannetjes en supereenvoudig natuurlijk. Die eenpansgerechten begin je op het fornuis en plaats je met pan en al in de oven. Ondertussen kun jij de komende uren iets …
Zoete aardappel ovenschotel met saliegehaktballetjes
Een supermakkelijk gerecht uit Foodies Magazine om bijvoorbeeld op een doordeweekse dag in de oven te zetten. Zoete aardappel met saliegehaktballetjes maak je in een uur. Maar van dat uur …
Provençaalse courgetteschotel
Deze ovenschotel is zo makkelijk en je kunt er eindeloos mee combineren. Het leukst vind ik het om zoiets in van die 1 persoonsschaaltjes de oven in te schuiven. Dan …
Griekse kip met couscous en tzatziki
Deze zondag een lekker licht gerecht op tafel met deze Griekse kip en couscous met tzatziki! Binnen 20 minuten op tafel. De kip is lekker gekruid en heerlijk mals. Door …