Wat eten we vandaag? Zeeuwse mosselen! Met een Zeeuw in huis is het eetplaatje kompleet zou je zeggen. Niets is minder waar. De Zeeuw is niet zo’n vismens, zegt ie, …
Forel met rozemarijn uit de oven
Een visje, daar kun je me altijd voor wakker maken. Maakt eigenlijk niet uit wat voor vis. Op zich eet ik bijna alles en vind ook alles lekker. Uit eten …
Gelakte dorade met rieslingsaus
Vrijdagavond. Op het laatste moment een etentje organiseren voor 2 dagen later, geeft voor sommige mensen stress maar voor mij niet. Ik ben best geordend en houd bij wie wanneer …
Winterpannetje met spruitjes
Sinds kort maakt de authentieke braadpan geregeld plaats voor een minivariant. Het is een originele manier van presenteren; iedere eter een eigen pannetje. Tegenwoordig zijn de schattige pannetjes te koop …
Zalmpannetje met venkel
Ik heb ooit een heel leuk boekje cadeau gekregen met alleen maar recepten voor ovenpannetjes voor 4 personen. Op de achterkant staat dat het van Xenos is maar er staat …
Lasagne van gerookte zalm en pesto
Vandaag een eigen recept. Lasagne is een eenvoudige Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Traditioneel is de versie met tomatensaus , gehakt en bechamel of spinazie en ricotta. Lasagnebladen …
Viscurry met bloemkool en peultjes
Curry komt vooral voor in de Indiase keuken maar in veel andere Aziatische landen ook heel bekend. Het concept van de curry is in de 18e eeuw naar Europa gekomen …