Ze zijn er weer! Kwaliteit van eigen bodem, het witte goud. Koop ze bij de boer want in de supermarkt zijn ze vaak al 3 tot 7 dagen oud. Asperges …
Lentezalm met basilicum aardappels
Aan de Watergate Bay in Cornwall, aan de westkust in Zuid Engeland heeft Jamie Oliver zijn restaurant Fifteen. Toen wij daar jaren geleden in de buurt waren was het restaurant …
Tonijn met kerstomaatjes en basilicum uit de oven
Het is weer zaterdag en tja ondanks dat de winkels elke dag tot ‘s avonds laat open zijn zit het toch bij het merendeel van de bevolking in hun systeem …
Bietjesrisotto met kabeljauw
Een tijdje terug kocht ik gekleurde bietjes die ik in een salade verwerkte met geitenkaas. Gele, witte en chioggiabietjes. Dat was erg lekker. Nu had ik eigenlijk teveel voor die …
Tilapiafilet in een parmezaan jasje
Tijd voor weer een visje vandaag! Deze keer wordt het tilapiafilet in een parmezaan jasje. Lekker krokant door de paneerlaag met kaas. Het lijkt een enorme visstick. Het sausje erover …
Spinazietaart met zalm en feta
Griekse spinazietaart met zalm en feta, spankopita heet dat. Wow, lekker! De combinatie van zalm en spinazie kende ik wel maar feta en olijven erbij is top! Officieel hoor je …
Fish without Chips
Als je in Engeland bent dan kun je zoals in zoveel steden niet om de take away fastfoods heen. Op elke hoek van de straat vind je wel een Fish …
Vissticks zelf maken
Vissticks doen mij aan vroeger denken. Tussen de middag uit school of later werk lekker gebakken op brood. Maar dan wel die uit het pakje met die kapitein met die …
Risotto met gerookte zalm
Veel mensen denken dat risotto maken “gedoe” is. Ik vind het allemaal wel meevallen. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Risotto maak …