Nu kan het nog. Hollandse asperges eten dus even snel naar de boer geweest om een kilo ongeschilde exemplaren te kopen. Tegenwoordig hebben zelf boeren van die automaten waar je …
Wortelroostaart
Een groentetaart had ik in gedachten om te maken in de vorm van een bloem. Ooit heb ik er een foto van gezien. Op zoek naar een goed recept kwam …
Pizza quattro formaggi
Pizza quattro formaggi is mijn favoriete pizza. Een pizza met, de naam zegt het al, 4 kazen. Als je een kaasliefhebber bent en van pizza houdt dan moet je deze …
Ratatouille
Minstens 200 gram groenten eten per dag is voor best wat mensen niet haalbaar. Ik moet bekennen dat ik daar soms ook helemaal niet aan kom. Maar als je tussen …
Raapsteeltjes stamppot met gebakken appel
Raapsteeltjes zijn echte voorjaarsgroente. Ze zijn heldergroen, hebben langwerpige blaadjes en een knapperige steel en smaken licht pittig. Lijkt een beetje op rucola of spinazie maar het is het jonge …
Frittata
Een frittata is een gerecht uit Italië. Het is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het is heel simpel, je kijkt in je koelkast wat je nog hebt liggen en binnen no …
Kaasfondue
Oorspronkelijk komt de kaasfondue uit de Zwitserse Alpen. In het Franstalige deel van Zwitserland wordt voornamelijk Gruyère gebruikt, in het Duitstalige deel vooral Emmentaler. Wij Nederlanders gebruiken Emmentaler én Gruyère gemengd. …
Falafel
Vandaag gaan we voor vegetarisch. Falafel is van oorsprong een Joods vegetarisch gerecht en bestaat uit gefrituurde balletjes van onder andere gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten. …
Aubergine gevuld met rijst, gehakt en feta
Vandaag zin in een Grieks gerecht. Kijkend in de groentelade van mij koelkast vond ik nog een aubergine en een courgette. Die moeten toch te vullen zijn met wat ik …