Met dit mooie weer is het lekker om buiten te leven. Laatst voor de verandering eens een kleed op het gras gespreid en gewoon in de achtertuin gepicknickt. Gezellig met …
Preitaart met blauwe kaas
Wat doe je met een paar stengels prei, bladerdeeg en Danish blue in je koelkast? Juist ja, preitaart met blauwe kaas maken. Zo eenvoudig en een heerlijke combinatie van de …
Broccolitartaar met granaatappel
Bij mij begint de stapel kooktijdschriften aardig te groeien. Eigenlijk weet ik niet meer waar ik ze moet laten en weggooien kan ik niet. Heerlijk vind ik het om na …
Paarse spruiten
Paarse spruiten, ken je ze? De groene exemplaren zijn redelijk bitter en niet iedereen vindt ze lekker. Paarse spruiten zijn een goed alternatief als je niet van de groentjes houdt. …
Gado gado
Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik …
Flespompoen gevuld met pasta
Het is weer pompoenentijd! Regelmatig at ik buiten de deur iets met pompoen maar ik heb mezelf nooit gewaagd aan deze groente. Misschien ook omdat meneer Angeli Kookt het maar …
Paprikaquiche met champignons
Altijd handig om van restjes groenten uit je koelkast gewoon een taart te maken als je het even niet weet. Mijn lades lagen nog vol met 3 kleuren paprika’s, champignons, …
Gekarameliseerde knoflooktaart
De laatste tijd hoor ik zoveel lovende verhalen over de kookboeken van Yotam Ottolenghi en hoe geweldig ze zijn. Dat heb je weleens. Nooit van gehoord en opeens hoor je …
Portobello met gorgonzola
Met dit lekkere vegetarische voorgerecht gaat je diner alvast heel goed van start. Het is een recept voor heerlijk gevulde portobello met gorgonzola. Gorgonzola is een typische smaak waar je …