Sliptong is een klein soort tong en makkelijk te bereiden. Ben je op zoek naar een visrecept dat snel klaar is? Kies dan sliptong met salsaverde. Ik dacht altijd dat …
Kip met abrikozen en Ras el Hanout
Tegenwoordig ben ik de Marokkaanse keuken heel erg gaan waarderen, meer nog dan de Oosterse keuken. Er zijn invloeden uit verschillende keukens zoals Arabisch, Spaans, Corsicaans, Portugees, Afrikaans, Turks en …
Bloemkoolsalade met courgette
Vroeger thuis at ik bloemkool gekookt met aardappeltje en een stukje vlees. Al dan niet werd er een sausje over de bloemkool gegoten. Ik ben nooit zo’n fan van zo’n …
Rode bietensalade met appel en feta
Vroeger at ik rode bietjes alleen gekookt met aardappels en een stukje vlees. Gewoon van thuis uit overgenomen. Was lekker hoor, daar gaat het niet om maar de biet is …
Chinese kool met kerrie, appel en gehaktballetjes
Paleo, ik had er al eens van gehoord maar nooit echt aandacht aan geschonken. Ik kan immers mijn knapperige brood, pasta, rijst, boter en suiker missen. Toch was ik geïntrigeerd …
Eendenborstfilet met rodebessencompote
Soms heb je honderdduizend tijdschriften en kookboeken nodig om te bedenken wat je gaat koken en soms niet. Dat laatste had ik dus en bedenk ik zelf wat. Ik was …
Runderstoofpot met pruimen en amandelen
Een goed stuk rundvlees dat uren staat te pruttelen is altijd lekker. De geur die in de keuken hangt geeft een huiselijk welkom. Vooral de specerijen waarmee je het vlees …
Volkorenspaghetti met een cherrytomatensaus
O zo fijn dat boek Simpel van Ottolenghi! Ik heb het onlangs gekocht alhoewel het een ouder boek is van hem. Kan je dat? Wel kopen, niet kopen tig keer …
Bulgur met paddenstoelen en feta
Laatst kocht ik het kookboek SIMPEL van Ottolenghi. Best laat eigenlijk want het boek is van 2018. Maar zit er een houdbaarheidsdatum aan een kookboek? Ik dacht het niet. Mijn …