Vandaag gaan we voor vegetarisch. Falafel is van oorsprong een Joods vegetarisch gerecht en bestaat uit gefrituurde balletjes van onder andere gemalen kikkererwten. Het wordt vooral gegeten in het Midden-Oosten. Ik had het nog nooit gegeten maar het is erg lekker. Je eet het met een lekker pitabroodje, frisse salade en een yoghurtsausje. Je kunt er ook hummus bij eten.
Nodig voor falafel
- 225 gram gedroogde kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 1 chilipeper
- 1 theelepel komijnpoeder
- 50 gram verse peterselie
- 50 gram verse koriander
- 1 theelepel zout
- 3 sneetjes oud brood of paneermeel
Zo maak je falafel
- Laat de kikkererwten 1 nacht in ruim water weken
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine
- Week het brood even in water
- Snijd de rode peper in ringetjes, zaadjes eruit
- Voeg de knoflook, rode peper, komijnpoederm peterselie en koriander toe en pureer tot een smeuïge massa
- Breng op smaak met wat zout
- Draai balletjes van de massa en druk een beetje plat zodat je ovaaltjes krijgt
- Frituur ongeveer 5 minuten op 180º C
- Laat even uitlekken op keukenpapier
Lekker met een pitabroodje en yoghurtsaus met komkommer of tahini en een frisse salade met granaatappelpitjes
Bron: The Taste of Life Travel