Nagerechten

Granaatappel panna cotta

Panna cotta betekent letterlijk “gekookte room”. Het is een Italiaans toetje dat bijna iedereen lekker vindt. Je kunt het eenvoudig zelf maken en het kost je ongeveer een half uur. Om het er feestelijk uit te laten zien vul je de bovenste laag met granaatappelgelei. Serveer het in borrelglaasjes samen met een ander klein dessert zoals sinaasappelmousse en je het meteen een feestelijk nagerecht.

Granaatappel-panna-cotta

Nodig voor granaatappel panna cotta

4 personen als volledig nagerecht of voor 8 personen geserveerd in borrelglaasjes
bereidingstijd 40 minuten en koelen minimaal 6 uur

  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 granaatappels

Zo maak je de granaatappel panna cotta

  • Week 3 blaadjes gelatine in koud water
  • Breng slagroom, melk, suiker en vanillesuiker aan de kook en kook  het 5 minuten op een laag vuur
  • Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de hete slagroom
  • Laat het mengel 30 minuten afkoelen
  • Verdeel het mengsel over 4 grote glazen of 8 borrelglaasjes
  • Zet minimaal 4 uur in de koelkast
  • Week 1 blaadje in koud water
  • Halveer de granaatappels en haal uit 1 helft de pitjes
  • Pers de overige granaatappels uit
  • Breng 150 ml granaatappelsap aan de kook
  • Knijp de gelatine uit en los op in het hete sap
  • Laat het sap wat afkoelen en en meng de pitjes er doorheen
  • Verdeel over de panna cotta en zet nog 2 uur in de koelkast

Serveer het met een ander klein nagerecht zoals sinaasappelmousse

Mousse en pannacotta dessert

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...