Goulash. Vroeger aten we dat nooit. Wij kenden dat gewoon niet, jammer want een lekkere stoofschotel is heel makkelijk en zo gemaakt. Ok, je hebt wel wat voorwerk maar dat is niet erg. Goulash is erg lekker met witte rijst of aardappelpuree maar ook heel smakelijk met stokbrood. Serveer het heel huiselijk met de grote pan op tafel of zoals ik het nu heb gedaan met van die cute pannetjes per persoon. Gezellig als je eters hebt, ieder een eigen kleur pannetje.
Nodig voor 4 personen
- 1 kilo runderlappen
- 2 gesnipperde uien
- 2 rode paprika’s in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 1/2 eetlepel bloem
- 500 ml runderbouillon
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad of 2 theelepels komijnzaad
- 2 laurierblaadjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je de goulash
-
- Het vlees in blokjes snijden en bedekken met bloem
- Fruit de ui in olijfolie
- Voeg de paprika toe
- Dan de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad
- Voeg het vlees toe en bak rondom bruin, eventueel nog wat olijfolie toevoegen
- Bouillon toevoegen en de laurierblaadjes
- Eeven roeren, deksel op de pan en laat 3 uur pruttelen op een laag vuur
- Peper en zout naar smaak toevoegen en roer regelmatig
- Vis voor het opscheppen wel even de laurierblaadjes eruit