Goulash! Of het nu winter of zomer is, het heerlijke stoofpotje smaakt altijd. Zeker nu het hele dagen regent en het gewoon binnenblijfweer is, een stoofpotje ruikt heerlijk in de 3 uur dat het moet pruttelen. Eerder maakte ik Goulash van paardenvlees maar deze keer heb ik van mijn slager een lekker stukje rundvlees gekregen. Samen met de goulashbonbon ben je zo klaar. Het is natuurlijk geen must om deze keukenbonbon te gebruiken maar het is wel makkelijk omdat alle kruiden die je nodig hebt voor deze Hongaarse stoofschotel erin zitten. Gebruik je hem niet dan kun je de gebruikelijke kruiden gebruiken zoals ik bij een eerdere Goulash heb gebruikt.
Goulash
4 personen – bereidingstijd ruim 3 uur
- 500 gram lekker stoofvlees
- 1 goulashbonbon of
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad of 2 theelepels komijnzaad
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels cayennepeper
- zout
- Stukje pure chocolade
- 125 gram boter
- 3 paprika’s
- 250 gram uien
- 1 blikje tomaten puree
- 2 tenen knoflook
- 100 ml runderbouillon
Recept Goulash
- Snipper de ui, snijd de knoflook in plakjes en de paprika’s in blokjes
- Fruit paprika, ui en knoflook in de boter
- Voeg de goulashbonbon toe en laat langzaam smelten
- Gebruik je geen bonbon voeg dan de kruiden toe
- Schep de tomaten puree erdoor en bak even mee
- Doe het vlees, in blokjes, in de pan en blus af met de bouillon
- Laat alles 3 uur lekker langzaam pruttelen
- Serveer met rijst of met stokbrood