Vandaag ga ik voor een lichte smaakvolle vegetarische maaltijd. Een verse zoete puntpaprika is een vruchtgroente en is er in rood, groen en geel. Het heeft een hoog natuurlijk suikergehalte en de vruchtwand is dunner dan de gewone paprika. De puntpaprika is knapperig en sappig en kan zowel rauw, gekookt en gebakken gegeten worden. Lekker op de grill of barbeque maar ook in salades of lekker gevuld uit de oven.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 4 rode puntpaprika’s
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 gele paprika in kleine blokjes
- 1 courgette in kleine blokjes
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 200 gram blokjes feta
- 2 tomaten in blokjes
- 1 theelepel oregano
- 300 gram rijst
- 1 theelepel kurkuma
Zo maak je de puntpaprika’s met feta
- Verwarm de over op 180º C
- Halveer de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten
- Verhit de olijfolie in een koekepan
- Fruit de ui en de paprikablokjes 4 minuten
- Voeg de courgette en de knoflook toe en bak nog 3 minuten
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat wat afkoelen
- Leg de paprikahelften op een bakplaat of in een ovenschaal
- Schep de feta en de tomaten door de groenten
- Vul de paprika’s met het mengsel
- Bestrooi met oregano en besprenkel met wat olijfolie
- Bak de paprika’s in 10 tot 12 minuten gaar
- Kook ondertussen de rijst met de kurkuma
Bron: Jumbo Magazine nr. 6, 2014