Komkommer smaakt altijd fris. Vroeger al ik elke dag een hele komkommer. In plaats van een appel nam ik altijd een komkommer mee naar school. Op een of andere manier weet je dat komkommer gezond is, zo smaakt het. Toch zit er verschil in kwaliteit. Je hebt van die (al) gelige die nergens naar smaken en van die harde en heldere groene exemplaren. Die ruiken ook heerlijk. Dit lekkere hapje wordt gevuld met ricotta, een lekker mager zuivelprodukt. Een gezondere tapa tussen de vlees- en vishapjes is welkom. Komkommer kun je heel goed vullen. Snel klaar, gezond, mager en erg lekker. Ik vraag me af waar die naam op gebaseerd is. Rare naam maar het zal wel een reden hebben.
Nodig voor de komkommer tapas
- 2 grote komkommers
- 1 bakje ricotta
- Gehakte verse kruiden zoals dille, munt, peterselie, basilicum en dragon
- Gedroogde oregano
- 2 lente uitjes
- Sap van een halve citroen
- Olijfolie
- Zout en peper
Hoe maak je de gevulde komkommer tapas?
- Was de komkommer en snijd in plakken van ongeveer 3 cm hoog
- Hol met een lepeltje of fruitscoop de komkommer uit
- Meng in een keukenmachine ingrediënten voor de vulling
- Vul de komkommer met het mengsel en versier nog wat met kruiden
* Kruiden zijn naar eigen inzicht