Gehaktballetjes van zalm, albondigas de salmón. Een simpel gerecht maar net even wat anders. Heel licht en lekker als tapa of hapje. Gebruik lekker verse zalm die je in een keukenmachine tot gehakt maalt. Je maak er voorzichtig balletjes van die niet stevig aanvoelen. Dat hoort zo want dan blijven ze luchtig. Ze zijn eerder gaar dan vlees gehaktballetjes, je hoeft ze alleen rondom bruin te bakken.
Albondigas de salmón
2 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 250 gram verse zalm, zonder huid
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 eitje, geklutst
- 1 volle eetlepel beschuitkruim of paneermeel of 1 gemalen oude boterham
- bieslook, fijngesneden
- zout en zwarte peper
- citroenrasp
- 100 gram bloem
- scheutje olijfolie
Zo maak je de gehaktballetjes van zalm
- Hak de zalm fijn in een keukenmachine
- Voeg ei, ui, broodkruim, citroenrasp, peper, zout en bieslook toe
- Kneed alles door elkaar en draai er ongeveer 10 balletjes van
- Rol de balletjes door de bloem
- Bak de zalm gehaktballetjes in de olijfolie snel bruin
- Serveer direct
Bron: bijzonderspaans.nl