Garnalencocktail op een amuselepel. Laatst zag ik van die schattige amuselepels of eigenlijk zien ze eruit als kleine steelpannetjes. Ik kon ze niet weerstaan. Ze zijn handig om er een sausje in te doen zoals bij de tomaten soep met pesto. Zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen.
Hollandse garnalen had ik nog over van een heerlijk voorgerechtje van coquilles en garnalen. Het was net niet genoeg voor een garnalencocktail maar als hapje bij de borrel of als tussengerechtje. Hier kwamen de lepeltjes goed van pas.
Nodig voor garnalencocktail als amuse
- Hollandse garnalen
- Een paar blaadjes sla
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- Een paar druppels tabasco
- (Gerookt) paprikapoeder
Meng de mayonaise met de tomatenketchup en tabasco. Leg wat blaadjes sla op de amuselepels. Schep er wat garnalen op en daarop de cocktailsaus. Strooi er wat paprikapoeder over.