Nog een gerechtje voor bij de Indonesche rijsttafel is Gado Gado. Er zijn best veel versies van als je gaat zoeken maar altijd zijn het pinda’s, satésaus en groenten. Ik heb Gado gado al eens eerder gemaakt en staat ook in de categorie bijgerechten. De versie die ik nu heb gemaakt komt uit de Foodies van vorig jaar februari. Ietje anders is deze maar net zo lekker.
Nodig voor Gado gado
4 personen – 50 minuten
- 2 teentjes knoflook
- 3 uien
- 4 eetlepels olie
- 50 gram pinda’s
- 1/2 eetlepel sambal
- 200 ml kokosmelk
- 50 gram pindakaas
- 2 eetlepels ketjap acin
- 1 eetlepel azijn
- 500 gram aardappels
- peper en zout
- 200 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 200 gram bloemkool, in roosjes
- 1/2 komkommer, in plakjes
- 100 gram kroepoek
Zo maak je Gado gado
- Kook de aardappels en laat afkoelen
- Pel en snipper de knoflook en 1 ui
- Verhit 2 eetlepels olie en fruit ui, knoflook, pinda’s en de sambal in ongeveer 4 minuten
- Voeg de kokosmelk en de pindakaas toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met ketjap en azijn en zet apart
- Pel 2 uien en snijd ze in ringen. Bak ze in olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier
- Blancheer de sperziebonen en bloemkool 2 minuten in kokend water met zout. Spoel daarna af met koud water
- Snijd de afgekoelde aardappels in stukjes
- Verdeel de aardappels en de groenten over een platte schaal en verdeel de pindasaus er overheen. Verdeel de komkommer en de uienringen over de salade
- Serveer met kroepoek