Waar wij tegenwoordig wonen worden we overstelpt met het overschot aan fruit dat buren en dorpsgenoten in hun eigen tuin hebben. Vorig jaar waren het bramen, kweeperen, handperen en vijgen. Dat was aan het einde van de zomer. Nu zijn het frambozen, pruimen en aardbeien. Ik heb een vermoeden dat ik in september weer tassen vol kweeperen en vijgen krijg. Wij hebben zelf ook wel wat zoals, meters aalbessen struiken en ook bramen. Dit jaar maar liefst 3 appeltjes, als het meezit.
De frambozen zijn erg lekker maar moeten snel gegeten worden. Daarom een rolcake met frambozen. Biscuitdeeg met slagroom en uiteraard de frambozen.
Nodig voor frambozen rolcake
6 personen – bereidingstijd 1 uur
- 250 gram frambozen
- 4 eieren
- 125 gram bloem
- 125 gram rietsuiker
- 250 ml slagroom
- 35 gram poedersuiker
- 1 vanillestokje, merg
Zo maak je de frambozen rolcake
- Verwarm de oven op 200º C
- Klop de eieren met de suiker en het vanillemerg luchtig
- Spatel de bloem er voorzichtig door
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel gelijkmatig het deeg erover
- Bak 12 minuten in de oven goudbruin
- Maak 2 theedoeken vochtig
- Kieper het biscuitdeeg op de vochtige theedoek en haal het bakpapier er af. Dek af met de tweede theedoek en laat het deeg helemaal afkoelen.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf
- Haal de theedoek van het deeg en verdeel strooi er wat poedersuiker over.
- Verdeel de slagroom gelijkmatig over het deeg en verdeel de frambozen erover.
- Rol het deeg door middel van de theedoek op.
- Bestrooi met poedersuiker en als je nog wat frambozen hebt kun je de cake er nog mee versieren.