Een fantastische soep in de lente is toch wel de doperwtensoep met verse munt. Het is een heerlijk fris voorgerecht dat je het liefst maakt van verse doperwten of anders diepvrieserwtjes. Bak er ook zelf croutons bij voor een krokante bite.
Nodig voor doperwtensoep
- 1 ui, gesnipperd
- 25 gram boter
- 600 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 450 gram doperwten
- wat blaadjes verse munt
- 2 sneden brood
Doperwtensoep maken
- Verwijder de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes
- Bak de croutons in boter goudbruin en laat op keukenpapier uitlekken
- Smoor het uitje in de boter tot het zacht is
- Voeg de hete bouillon, room, erwten, zout, peper en de muntblaadjes
- Breng aan de kook en sudder 10 minuten
- Pureer de soep met een staafmixer en als je een roerzeef hebt, roer het dan daar door heen.