Grijp je ook altijd mis als je een chocoladeletter gaat kopen? De meest gangbare letters zijn altijd het eerste verkocht. Geen probleem, maak ze zelf! Het is een leuk karweitje en als je ze dan ook nog eens in een zelfgemaakt doosje als Sinterklaascadeautje aan iemand geeft dan kun je trots zijn op je eigen handwerk. Gebruik de chocoladekleur die jij lekker vindt en versier het met noten, krentjes, pepernoten, kruiden, wat jij wil!
Aangezien het maken van deze chocoladeletters een spontane actie op zondagmiddag was heb ik decoratie gebruikt die ik in huis had. Je kunt eindeloos naar smaak variëren. Het recept bevat mijn decoratie maar leef je uit!
Omdat de letters moesten opstijven in de koelkast moest manlief zweren er vanaf te blijven omdat ik nog een foto ervan moest maken. Aangezien het donker is als ik ‘s morgens van huis ga en ook weer als ik thuis kom moest ik even een goed momentje met daglicht zoeken.
Wanneer maak je ze weer?
Na het maken van de foto’s heb ik koffie gezet met natuurlijk deze letters erbij. Manlief: “Jeetje, ik ga even iets anders doen hoor, deze zijn gewoon té lekker. Als ik had geweten dat dit lekkers al 4 dagen in de koelkast ligt dan hadden ze het niet overleefd. Wanneer maak je ze weer……?” Ze vielen dus in de smaak :-)
Nodig voor een chocoladeletter
1 grote of 2 kleine
- 250 gram chocolade
- 75 gram boter
- pecannoten
- krentjes
- chilipeper
- decoratieparels
Chocoladeletter maken
- Breek de chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie
- Haal van het vuur en laat ietsje afkoelen
- Klop de boter luchtig en spatel door het door de chocolade
- Koel het mengsel af tot 30º C of tot het gaat stollen. Let op niet helemaal hard laten worden!
- Vul een spuitzak met het chocolademengsel en spuit met een grove kartelmond een mooie letter
- Decoreer naar keuze, bestrooi met chilipeper voor een pittig accentje en laat verder stollen op een koele plaats of in de koelkast