Oei oei, moeilijk te weerstaan deze chocolade walnotentaart. Binnen een uur is ie klaar, klinkt goed he? Als extraatje heb ik er een laagje koffie oftewel mokkaglazuur overheen gesmeerd. Zo’n topcombinatie; chocolade, walnoten en koffie. Veel ingrediënten heb je niet nodig voor deze chocolade taart. Houd je van brownies dan kun je deze zeker weten ook niet laten staan.
Dit heb je nodig voor chocolade walnotentaart
- 150 gram zelfrijzendbakmeel
- 250 gram basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 150 gram grof gehakte walnoten
- 200 gram pure chocolade in stukjes
- 4 eieren
- 100 gram poedersuiker
- 2 eetlepels hele sterke koffie
Zo maak je de chocolade walnotentaart
- Warm de over voor op 180º C
- Beboter een vorm en bestuif met poedersuiker
- Smelt de boter in een pan en voeg de chocolade toe
- Laat alles op een zacht vuurtje smelten. Het mag absoluut niet koken, maar houdt het wel warm
- Splits de eidooiers en eiwitten. Beide heb je straks nodig
- Mix de 4 dooiers met de suiker en voeg het meel toe
- Schenk de warme chocolade er bij en meng goed
- Voeg de grof gehakte toe aan het chocolademengsel
- Klop de eiwitten stijf en meng deze ook goed door het chocolademengsel
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak 25 minuten in de oven
- Maak ondertussen het mokkaglazuur door 100 gram poedersuiker te mengen met de koffie
- Laat de taart afkoelen op een rooster en smeer in met de glazuur
- Versier de taart nog extra met walnoten en eventueel slagroom
Bron: www.notenstore.nl met het idee van de koffieglazuur van mezelf
Wedden dat je deze chocoladetaart nog een keer bakt?