Bij mij thuis werd vroeger alleen Hollands eten gekookt. Elke dag soep, gekookte aardappel, vlees en groente en vla of yoghurt na. Echt helemaal niks mis mee. Heerlijk vond ik dat! Maar omdat ik weleens bij een vriendinnetje bleef eten at ik ook weleens wat anders. Ik kan me nog herinneren dat Chili con carne het eerste buitenlandse gerecht was dat ik ooit at en ik vond het heerlijk. Beetje pittig en ook zoet. Elke keer als ik Chili con carne maak dan moet ik daaraan denken. Om een of andere reden maak ikl alleen als het buiten koud en guur is. Misschien om warm te worden?
Nodig voor mijn Chili con carne
4 personen – bereidingstijd 20 minuten
- 1 grote pot bruine bonen
- 250 gram gehakt
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 afgestreken eetlepel chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1/2 kopje azijn
- 1 blikje tomatenpuree
- zonnebloemolie
Zo maak je mijn Chili con carne
- Bak het gehakt rul in de zonnebloemolie
- Snipper de ui en bak samen met de fijngesneden rode peper en de knoflook even mee
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee
- Bruine bonen met het vocht uit de pot toevoegen
- Basterdsuiker, azijn, paprikapoeder en chilipoeder naar smaak toevoegen
- Snijd de beide paprika’s fijn en warm even mee
- Breng op smaak met zout
Lekker met een frisse komkommersalade
Wil je de paprika niet zo knapperig dan moet je het nog wat langer mee verwarmen