Met een restje champignons in de koelkast is een heerlijk champignonsoep zo gemaakt. Ik verbaasde me erover dat ik hem niet om mijn website had staan. Het lekkerst is het met verse champignons en niet al te veel room. Gebruik maximaal 200 ml anders gaat dat overheersen.
Nodig voor champignonsoep
- 40 gram boter
- 100 ml room
- 40 eetlepels bloem
- 1 liter groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 250 gram verse champignons
Zo maak je champignonsoep
- Snijd de champignons in plakjes
- Smelt boter in een pan en voeg de champignons toe
- Laat op een zacht vuur gaar worden
- Voeg de bloem toe en roer goed
- Laat de champignons bruin worden
- Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat 20 minuutjes sudderen
- Schenk de room erbij en breng op smaak met peper en zout
Tip: doe er wat citroensap bij en fijngehakte peterselie. Ik had het niet in huis maar is het wel lekker om dat erbij te doen