Een champignonpasteitje is lekker als voorgerecht of lunchgerecht. Als hoodgerecht kan natuurlijk ook, eet er dan 2 per persoon. Maak alles lekker zelf en je zult zien dat je dat voortaan altijd gaat doen als je trek hebt in een pasteitje. Maak ook de knapperige pasteibakjes zelf. Die kun je zo groot of klein maken (als hapje) of de vorm geven als je zelf wilt.
Champignonragout, blik versus vers
Je kunt natuurlijk voor het gemak een blikje champignonragout opentrekken en opwarmen maar zelf maken is bijna net zo snel gedaan. Ok ietsje meer werk maar wel zoveel lekkerder met veel echte champginons, geen gemodificeerd spul en geen smaakstoffen. Dit zijn de ingrediënten van een blikje: Water, champignon 20%, tarwebloem, raapzaadolie, gemodificeerd maïszetmeel, magere melkpoeder, botervet, zout, gistextract, maltodexrine, gistextract, stabilissator (E451, E452), fructose, knoflookpoeder, witte peper, bladselderij, aroma, balsamico-azijn (druivenmost, wijnazijn). Best een lijstje he?
Nodig voor mijn champignonragout
- 40 gram bloem
- 40 gram boter
- 400 ml groentebouillon, paddestoelenbouillon of water en kruiden als je glutenvrij eet
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 1 ui
- 250 gram kastanjechampignons, in plakjes
- Verse peterselie
Zo maak je champignonragout
- Smelt boter in een pan en voeg de ui, knoflook en de champignons toe
- Laat op een zacht vuurtje gaar worden en kruid met peper en zout
- Voeg de bloem toe en roer goed tot alle bloem is opgenomen
- Voeg al roerend de bouillon of het water erbij
- Laat op een zacht vuur pruttelen, het wordt vanzelf de gewenste dikte
Lekker als champignonpasteitje met een zelfgemaakt pasteibakje