Maak in het weekend samen met je kinderen deze cannelloni met spinazie en ricotta. Van dit eenvoudig Italiaans ovengerecht wordt iedereen blij! Het is zo lekker zacht van smaak en wordt nog lekkerder met tomatensaus. Deze cannelloni maakte ik van verse lasagnebladen door ze op te rollen maar je kunt natuurlijk ook de kant en klare gedroogde buisjes kopen. Scheel wat rolwerk. Het vullen gaat heel eenvoudig met een spuitzak. Heb je zin in een bordje overheerlijk Italiaans eten?
Nodig voor cannelloni
4 personen – bereidingstijd 45 minuten
- 400 gram cannelloni
- 500 gram gewassen spinazie
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 2 blikjes tomatenblokjes of gepelde tomaten
- 1 theelepel tomatenpuree
- 250 gram ricotta
- 1 eetlepel vloeibare honing
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je cannelloni met spinazie en ricotta
- Warm de oven voor op 160º C
- Snijd de ui en 1 teen knoflook fijn en fruit het in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en de tomatenpuree
- Snipper de 2e ui em snijd ook het 2e teentje knoflook fijn. Fruit het in olijfolie en doe beetje voor beetje de spinazie erbij tot het geslonken is. Voeg peper en zout toe en laat het uitlekken in een vergiet
- De spinazie hoef je niet te pureren maar ik deed dat wel. Voeg de ricotta toe en rasp er wat parmezaanse kaas doorheen. Meng goed.
- Voeg de honing toe aan de tomatensaus en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout
- Doe een laagje van de tomatensaus in een ovenschaal. Vul een spuitzak met het spinaziemengsel en spuit het in de cannelloni. Leg de gevulde buisjes in de tomatensaus en schenk er de rest van de saus over. Rasp nog wat parmezaanse kaas over de ovenschotel
- Bak de cannelloni 30 minuten in de oven
Tip: eet er een lekkere tomatensalade bij met kerstomaatjes. Maak een vinaigrette van 1 deel azijn, 3 delen olijfolie en 1 theelepel mosterd. Voeg peper en zout toe en meng de dressing goed. Snijd de kerstomaatjes door midden en meng met de vinaigrette. Smakelijk!!