En weer heb ik deze zomer rode bessen in overvloed. Behalve een Duitse bessentaart, die overigens superlekker is, bessensap, bessenjam en rodebessencompote met port en los invriezen voor komende winter kom ik dit jaar niet. Tot ik bij de plaatselijke kringloopwinkel een heel erg leuk boekje genaamd CAKE zag. Het zag eruit alsof er nog nooit iemand in had gekeken. En dat voor € 0,75. Zoete en hartige cakes staan erin. Niet dat dit recept van de cake met rode bessen erin staat maar het heeft me wel geïnspireerd. De cake is niet superzoet maar heerlijk fris. En die rode besjes maken het een échte zomercake!
Ik nam hem mee voor mijn collega’s en hij was zó op!
Nodig voor cake met rode bessen
- 150 gram rode bessen (aalbessen)
- 130 gram boter op kamertemperatuur
- 2 grote eieren
- 160 gram bloem
- 7 gram bakpoeder of wijnsteenpoeder
- 150 gram poedersuiker
Zo maak je de cake
- Ris de rode bessen van de takjes, spoel ze af onder de kraan, laat uitlekken en droog ze voorzichtig
- Klop de zachte boter met de poedersuiker en voeg al kloppen 1 voor 1 de eieren toe
- In een grote kom meng je bloem en bakpoeder en schep je er voorzichtig de bessen door
- Schep het bloemmengsel voorzichtig om door het beslag met een spatel.
- Laat het mengsel in de koelkast circa 45 minuten rusten
- Verwarm de over voor op 210º C
- Beboter ondertussen een cakevorm en bestuif met bloem
- Schep het beslag nog een keer voorzichtig om en vul de cakevorm
- Plaats in de oven en na 5 minuten zet je de temperatuur terug naar 180 graden
- Bak nog 45 minuten