Als antipasti of voorgerechtje is bruchetta altijd heel welkom. Bruschetta met kerstomaatjes is een echte klassieker. Het is zo eenvoudig dat het bijna geen recept nodig heeft. Je kunt er ook mee variƫren maar de klassieker is wel die met tomaatjes. Belangrijk en ook een voorwaarde is dat de topping van verse producten is.
Oorspronkelijk komt het woord uit het Latijn bruscare wat betekent; op kolen roosteren. Het brood wordt (op kolen) geroosterd en ingesmeerd met knoflook en olijfolie. Je kunt het brood in de oven, op de grill, barbecue of gewoon in de koekenpan roosteren.
Nodig voor bruschetta met kerstomaatjes
- Ciabatta brood
- 150 gram kerstomaatjes
- Handje basilicum
- Scheutje extra vergine olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Scheutje balsamicoazijn
- Peper en zout
Klassieke bruschetta met kerstomaatjes maken
- Halveer de kerstomaatjes en doe in een schaal
- Voeg naar smaak olijfolie, azijn, basilicum toe
- Zet afgedekt in de koelkast
- Snijd het ciabatta brood in plakjes van ongeveer 1 cm dik
- Rooster de sneetjes goudbruin in de oven of plaats onder de grill
- Smeer de nog warme sneetjes ciabatta in met knoflook en olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Beleg de broodjes met het tomatenmengsel