Soep smaakt altijd. Restje broccoli over van het Kerstdiner? Maak er een soepje van. Lekker met spekjes of als je net als in huize Angeli Kookt geen varkensvlees eet, met rookvlees. Koop gewoon rookvlees aan een stuk en snijd er blokjes van. Gewoon gebruiken als spekjes. Broccolisoep met rookvlees is heel eenvoudig en snel te maken. Kan met restjes en lekker als voorgerecht of lunchgerecht met lekker vers brood en een glaasje witte wijn.
Nodig voor broccolisoep
2-3 personen – bereiding 15 minuten
- 1 stronk broccoli
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teen knoflook
- 1/2 liter groentebouillon
- 100 gram rookvlees aan een stuk
- olijfolie
- Een paar muntblaadjes
Zo maak je de broccolisoep met rookvlees
- Snijd de roosjes van de broccolistronk
- Snijd de bleekselderij en de knoflook in kleine stukjes
- Fuit de broccoli, knoflook en selderij in de olijfolie tot ze wat zacht worden
- Voeg wat muntblaadjes toe
- Voeg de groentebouillon toe en laat 5 minuten koken
- Snijd ondertussen het rookvlees in kleine blokjes en bak in wat olijfolie aan
- Pureer met een staafmixer de soep en voeg het rookvlees toe
- Dien op met een blaadje verse munt
Gebruik je restjes broccoli bak deze dan niet met de selderij mee maar voeg toe als je de bouillon toevoegt en laat even meekoken.