Saus

Bolognesesaus

Mijn favoriet Italiaans kookboek is toch wel De Zilveren Lepel, Il Cucchiaio d’ Argento. Er staan meer dan 2000 recepten in beschreven. Veel traditionele streekgerechten maar ook moderne. Veel  foto’s staan er niet in dus je moet echt wel wat inzicht hebben in het uiteindelijke resultaat. Hoofdstukken zoals koude- en warme sauzen laat heel veel aan je persoonlijke voorkeur over. Er staan wel tips bij waar je de saus het beste bij kunt eten.

Spaghetti-Bolognese

Bolognesesaus voor 4 personen

  • 40 gram boter
  • 2 eetlepes olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 fijngehakte stengel bleekselderij
  • 1 fijngehakte winterwortel
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • zout en peper

Zo maak je de bolognesesaus

  • Verhit de boter en de olijfolie in een pannetje en voeg de ui, selderij, wortel en gehakt toe
  • Bestrooi het met peper en zout naar smaak
  • Roer goed door en laat alles op een laag vuur een paar minuten pruttelen tot de groenten zacht worden en het gehakt gaat kleuren
  • Verdun de tomatenpuree met wat water en roer het door de groenten
  • Laat alles afgedekt op een heel laag vuur 1 1/2 uur pruttelen
  • Voeg wat heet water toe als het wat droog lijkt te worden
  • De vleessaus kan ook gemaakt worden van half-om-half gehakt en champignons

Lekker met spaghetti of tagliatelle

Angeli

Gezellig dat je komt kijken wat Angeli kookt! Als ik niet kook werk ik als content specialist of ik ben in mijn moestuin te vinden. Houd van alles wat met eten, koken en bakken te maken heeft dus ook het eten fotograferen. Heb je een recept gemaakt? Deel je ervaring dan door te reageren, leuk!

Dit vind je misschien ook leuk...