Wat doe je met restanten bladerdeeg en blauwe bessen op een zondagmiddag? Blauwe bessen taartje maken! Lekker gevuld met romige custard en natuurlijk de blauwe bessen er bovenop. De bessen zijn wat zuur als ze warm zijn maar de zoete custard maakt dat helemaal goed qua combi.
Nodig voor 6 blauwe bessen taartjes
- Blauwe bessen
- 6 plakjes bladerdeeg (volgende keer maak ik het zelf :-) )
- 400 ml melk
- 75 gram suiker
- 35 gram custardpoeder (volgende keer maak ik het zelf :-) )
Keukengerei: muffinvorm van 6
Zo heb ik ze gemaakt
- Verwarm de oven op 180º C
- Laat het bladerdeeg ontdooien
- Maak de custard:
– Suiker door de custardpoeder roeren met 3 eetlepels melk
– De rest van de melk koken
– Roer het custardmengsel door de kokende melk en laat 3 minuten koken
– Laat afkoelen - Bestrijk een muffinvorm met boter
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg
- Vul de bladerdeegbakjes voor 2/3 met de custard
- De blauwe bessen leg je er bovenop
- 20 minuutjes in de oven
Bedek de custard tijdens het afkoelen af met plastic folie, dan komt er geen velletje op