De combinatie van vlees met gorgonzola is geweldig. Het zoete van het vlees in combinatie met het zilte van de de kaas. Klinkt misschien niet zo lekker maar je moet het echt eens proeven. Ossehaas met gorgonzolasaus is ook hemels. Een lekkere lauwwarme salade smaakt altijd en kun je eten met bruine rijst, lekker vers brood of niks erbij. Deze biefstuksalade maakt ik van een restje sla en er lag nog een peer op de fruitschaal die er wel aan toe was om gegeten te worden. Gorgonzola heb ik altijd in huis, net als pijnboompitjes. Combineren maar dus.
Nodig voor mijn biefstuksalade
2 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 1 grote (paarden)biefstuk van de haas
- 1 conferencepeer
- handje pijnboompitten
- boter
- olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel rode balsamico
- Gorgonzola
- Dressing:
- klontje boter
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels balsamico azijn
- versgemalen peper en zout
- handje pijnboompitten
Zo maak je de biefstuksalade
- Schil de peer en snijd in partjes
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin
- Bak de peer in een klontje boter en wat olijfolie en voeg de honing toe
- Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken
- Voeg de balsamico azijn toe en bak nog een minuutje
- Zet het vuur uit en schep de peer uit de pan maar laat de sappen in de pan
- Bak in een andere pan de biefstuk naar wens en breng op smaak met peper en zout
- Laat de biefstuk even rusten
- Maak nu de dressing door in de pan met het sap van de peren de ingrediënten voor de dressing toe te voegen
- Meng alles goed door elkaar en warm het even op
- Verdeel de sla over de borden, verdeel de gorgonzola en de dressing er overheen
- Snijd de biefstuk in plakjes en leg ze op de sla
- Smakelijk!