Hoe moeilijk kan het zijn? Biefstuk en een supersnelle salade. Het is een doordeweekse werkda dus niet al te moeilijk en snel klaar is van harte welkom. Handig toch?
Nodig voor biefstuk met rucolasalade
2 personen – bereidingstijd 15 minuten
- 2 goede biefstukken
- Zonnebloemolie of olijfolie
- 100 gram Parmezaanse kaas
- Een halve zak rucola
- 2 tenen knoflook
- Geraspte schil van een halve citroen
- 3 takjes rozemarijn
- 3 takjes tijm
Biefstuk en de rucolasalade
- Laat de biefstuk uit de koelkast op kamertemperatuur komen
- Zet een koekenpan op het vuur en laat heel goed heet worden
- Doe er een flinke scheut olie in laat ook de olie heet worden
- Bak de biefstukjes naar smaak rare, medium of doorbakken
- Haal de biefstukjes uit de pan en laat onder folie rusten
- Zet het vuur uit en doe in de nog hete olie, de tijm, rozemarijn, knoflook, citroenrasp en een beetje citroensap
- Schud de pan een paar keer
- Verdeel de rucola over de borden en leg de biefstuk er op
- Bestrooi met zeezout en schaaf er Parmezaanse kaas overheen
- Druppel het olie kruidenmengsel over de salade
Lekker met roast potatoes, gebakken krieltjes of rösti