Vandaag zin in een Grieks gerecht. Kijkend in de groentelade van mij koelkast vond ik nog een aubergine en een courgette. Die moeten toch te vullen zijn met wat ik voor de rest nog heb. Ik kies toch de aubergine en ga hem vullen met gehakt en feta en dan bakken in de oven. Geen straf. Ben dol op ovengerechten. Maar ja, wat lust ik nou eigenlijk niet? Aubergine en courgette zijn van die groenten waarvan je denkt wat moet ik er eigenlijk mee. Op zich zit er niet zoveel smaak aan. In plakjes snijden en wat knoflook en olijfolie en dan grillen, dat is dan weer wel smaakvol. Maar nu ga ik hem vullen en dat is ook erg smakelijk. Heerlijk met een Griekse Salade met komkommer, tomaat, rode ui en feta. O ja, je kunt natuurlijk het gehakt weglaten voor een vegetarische versie.
Nodig voor 2 personen
- 1 aubergine
- 1 tomaat, in kleine stukjes
- 1/2 rode peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 gram gehakt
- 30 gram rijst
- 1/4 liter water
- 1/2 bouillonblokje
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 100 gram feta
- olijfolie
- peper en zout
Gevulde aubergine
- Verwarm de oven op 180º C
- Halveer de aubergine, lepel het vruchtvlees er uit en snijd het vruchtvlees klein
- Kook de rijst ongeveer 5 minuten in de bouillon, hoeft niet helemaal gaar te zijn
- Snijde knoflook en het sjalotje fijn en fruit het in olijfolie
- Voeg het gehakt toe en bak eventjes mee
- Roer er 1 eetlepel tomatenpuree door
- Rode peper klein snijden en toevoegen
- Dan het vruchtvlees erbij en de tomatenblokjes
- Strooi er de oregano over
- Rijst toevoegen en op smaak brengen met zout en peper
- Vul de aubergine met het mengsel
- Verkruimel de feta erover en besprenkel met olijfolie
- Dek af met aluminiumfolie en bak 50 minuten in de oven
- Haal de laatste 10 minuten het folie eraf
- Smakelijk