Koekjes bakken is leuk, het ruikt lekker in huis en dat maakt alles ook wat gezelliger in deze tijd van het jaar. Vooral deze Arnhemse meisjes zijn ovale hardgebakken koekjes van bladerdeeg die rijkelijk zijn bestrooid met suiker. Ok niet echt gezond maar wel lekker en dat mag best zo af en toe. Het is alleen moeilijk om er maar eentje op te eten. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig namelijk bladerdeeg en suiker.
Nodig voor Arnhemse meisjes
20 stuks – bereidingstijd inclusief rusttijd van het deeg 50 minuten
- 270 gram bladerdeeg uit het koelvak
- 100 gram suiker
- bloem
Zo maak je Arnhemse meisjes
- Vouw de plak 1 keer in de lengte en 1 keer in de breedte dubbel zodat je 4 lagen krijgen
- Rol met een deegroller het deeg uit tot ongeveer een dikte van 1/2 cm
- Steek met een ronde deegsteker, doorsnede 5 cm, 20 rondjes uit het deeg
- Druk de rondjes royaal in de suiker en rol met een deegroller voorzichtig de suiker er in en zodat je een ovale vorm krijgt
- Strooi er nog wat suiker overheen
- Leg de ovaaltjes op bakpapier op een bakplaat en zet 20 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven op 200º C of hetelucht 175º C
- Bak 15-20 minuten maar houd in de gaten dat ze niet verbranden
- Eet de dames als ze net uit de oven komen, dan zijn ze het lekkerst